Magyar Péter bátorságra és ellenállásra buzdítja a fiatalokat – hitted volna?

Magyar Péter bátorságra és ellenállásra buzdítja a fiatalokat – hitted volna?

Nagyon úgy tűnik, Varga Judit volt férje igenis belesz*rik abba a bizonyos fészekbe. Új posztjában a fiatalokhoz szól: arra bátorítja őket, hogy merjenek kiállni az elesettekért – csak nem a péntek esti gyermekvédelmi tüntetésre utal? Minden bizonnyal...

Magyar Péter újabb bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán. A NER-fészekből kiesett Magyar ezúttal a fiatalokat szólított meg rövid, mégis sokatmondó posztjában:

„Kedves Fiatalok! A tiétek a jövő. Ne féljetek kiállni az elesettekért, az igazságért, a hazátokért és nem utolsó sorban a saját sorsotokért!”

írja a volt igazságügyi miniszter asszony exférje.

A vérlázító pedofilbotrány kirobbanása után más sem hiányzott Orbán Viktornak és az állampártnak, mint Magyar Péter, aki Novák és Varga távozása után borította a bilit: sorra szállt bele az érinthetetlennek hitt fideszesekbe, na, meg a miniszterelnök kedves családjába.

Közpénz nem számít: pár nap alatt 20 millió forintot égetett el a megafonos siserehad Magyar lejáratására

Emlékezzünk csak: a pedofilbotrány kirobbanás után a kormánypárti sajtó és a fideszes megmondóemberek napokig sunyítottak. Magyar korábban azt mondta:

„Mindenki tudja, hogy Rogán Antal irányítja a kormányzati kommunikációt, szerintem ezt ő se tagadja. Az utolsó miniszteri MTI-közleményt is Rogán Antal hagyja jóvá, talán egy-két miniszter kivétel csak ez alól, mint például Gulyás vagy Szijjártó.”

A Rogán-művek szokatlanul későn találta ki, hogyan és mit is kellene kommunikálniuk, vélhetően emiatt hallgattak a megafanosok. Aztán csak megjött a hangjuk: Magyar Péter tegnapi bejegyzésében arról ír, hogy

„(…) a propagandistáik két nap alatt elégettek 20 millió forintot a lejáratásomra és hecckampányba néhány levitézlett » zenészt« is bevontak. És ma elindult az újabb kör.”

Az egyik levitézlett zenész nyilván Nagy Feró, a „nemzet csótányából” lett fideszes kegyenc. Feró nemrégiben azt találta mondani, „ha valaki kiszáll valahonnan, akkor nem szarik vissza a fészekbe”. Nem kérdés, hogy ez Magyar Péternek szólt. Varga Judit exe szemmel láthatóan tojik Feróra és a NER-re, legalábbis erre lehet következtetni mai megnyilatkozásából:

#neféljetek!

Magyar ezt az egyetlen címkét tette pénteki bejegyzésébe. Ma este 6-kor gyermekvédelmi tüntetés lesz a Hősök terén, amely a következő nevet viseli: Odakint most szörnyek járnak - Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért. Lehetséges, hogy Varga Judit volt férje tényleg arra buzdítja a fiatalokat, hogy menjenek ki a mai demonstrációra? Hittük volna ezt valaha?

Minden bizonnyal tényleg a mai civil tüntetésre célzott, ahova már mintegy 48 ezren jelezték, hogy vélhetően ott lesznek majd.

(Címlapkép: Magyar Péter/Facebook)