Mészáros Orbánról: Napokig tudnánk beszélni sportról, futballról, közös gyermekünkről

Mészáros Orbánról: Napokig tudnánk beszélni sportról, futballról, közös gyermekünkről

Magyar Péterről is megszólalt a felcsúti multimilliárdos, aki azt is megvallotta, hogy szerinte „üldözött” volt a szocialista kormányok idején.

„A mi kapcsolatunk barátság, ami a bizalmon alapszik, de külön úton járunk, hiszen a miniszterelnök úr 1989 óta politikus, én pedig 1992 óta vagyok vállalkozó”

– jellemezte a miniszterelnökhöz fűződő kapcsolatát Mészáros Lőrinc, aki most az Indexnek adott exkluzív interjút mint a Mészáros Csoport alapító-tulajdonosa.

Az ország leggazdagabb emberének retorikai képességeit ismerve a mondatait érezhetően feljavíthatták, de még így is lehet belőle csemegézni.

A miniszterelnök úrral sok a közös téma

Orbán Viktor kapcsán Mészáros azt is elárulta, legutóbb néhány hete találkoztak. A kormányfőről és a vele ápolt viszonyról a legfőbb stróman azt is kifejtette:

Mindketten sokat dolgozunk, de így is relatíve intenzív a kapcsolatunk. Napokig tudnánk beszélni sportról, futballról, közös gyermekünkről, a Puskás Akadémiáról. Persze ugyanígy téma a család, a gyerekek, szóba kerül a politika is, megpróbálunk együtt ebédelni, ha van időnk. Nem egyszerű összehozni, mert rengeteg elfoglaltságom van nekem is, neki még több.

A multimilliárdos a Puskás Akadémia vezetőjeként azt is leszögezte, az infrastruktúra és a szakmai munka világszínvonalú, de a tehetség megtalálása a legnehezebb feladat.

Régen rosszabb volt neki, próbálták ellehetetleníteni

A NER első számú milliárdosa azt is megvallotta, hogy nem futott úgy a szekere a 2000-es években,

sőt, egyenesen üldözöttként írta le helyzetét a 2010 előtti szocialista kormányok idején.

„Kijelenthető, a szocialisták idején üldözötté váltak a jobboldali vállalkozók, köztük én is. Az elvileg véletlenszerű ellenőrzések gyakorlatilag állandóan minket találtak meg, próbáltak ellehetetleníteni, de ez nem sikerült. A 2010-es választások után az Orbán-kormány tervei tiszták, világosak voltak, és be is váltak” – fejtegette Mészáros.

Elmondása szerint Csányi Sándor a barátja, és bár nem versenyeznek egymással, azért az OTP-vezérrel például a bankszektorban mégis rivalizálnak több más terület mellett.

Magyar Péterrel nincs közös pontja

A fideszes bekötésű Mészáros Lőrinc a NER ellen fordult Magyar Péterről is megszólalt, aki a hétvégén negyedmilliós tömeget bevonzó Nemzeti menetet és tüntetést verbuvált össze.

„Magyar Pétert én személyesen nem ismerem, nem is avatkozom bele az ügyeibe. A nevét is csak onnan ismertem, hogy Varga Judit volt férje. Ő a politikai színpadon van, én a gazdasági életben élek, nincs közös pontunk”

– fogalmazott, majd hozzátette: „Ha valakinek én vagyok a témája, azt nem veszem támadásnak, Pesty László esetében sem, aki egyébként egy vicces ember.”

„Lehet, hogy nekik ez a dolguk, hogy a köz érdeklődését fenntartsák, nekem meg az, hogy a vállalataim minél sikeresebbek legyenek – jegyezte meg kis cinizmussal”.

Nem könnyű a cégtulajdonos élete

A kiterjedt cégbirodalmat kiépítő felcsúti dollármilliárdos különös módon azt állítja, hogy 32 év munkájával jutott el odáig, hogy az ország leggazdagabb nagyvállalkozója legyen.

Mészáros beszélt arról is, hogy

közel 400 céggel rendelkezik, még ma is minden nap 6 órakor felkel, de cégeit a kiváló menedzserei vezetik.

„A megrendelésekért meg kell dolgozni, versenyezni, elnyerni, majd első osztályú minőségben, határidőre, pluszköltség nélkül elvégezni a munkát, állva a sarat a külföldi tulajdonú, multinacionális vállalatokkal szemben is” – állította az állami megrendelésekből, közbeszerzésekből vagyonossá vált nagyvállalkozó, aki kijelentését nem tréfának szánta.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Mészáros Lőrinc Fidesz-KDNP-s felcsúti polgármesterként mangalicatelep avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)