Orbán beszédéből kiderült, hogy még nagyobb a baj, mint azt eddig gondoltuk

Orbán beszédéből kiderült, hogy még nagyobb a baj, mint azt eddig gondoltuk

A Fidesz-kormány miniszterelnöke az ’50-es évek május 1-jéihez hasonló hangulatú beszédet tartott a „nyugati világról”, egy „Brüsszel” nevű gonosz birodalomról, amely „szemet vetett Magyarországra”, és a gyermekeinkre vadászó genderaktivistákról.

Mivel 2024 választási év, Orbán Viktor sem engedhette meg magának, hogy egy kisvárosban, kordonok mögött bujkáljon a nemzeti ünnepen, ezért a Nemzeti Múzeum elé összegyűjtött tömeg előtt tartott ünnepinek annyira nem mondható beszédet. Persze a kordonok maradtak. Sokat elmond a történelmi események átpolitizálásáról, hogy szerinte 1848. március 15-én volt az első Békemenet…

„A magyar forradalom nem romboló, hanem építő, nem tagadó, hanem alkotó, igaz és szép. És a végén nem halál, hanem élet sarjad belőle” – mondta a vezér, aki úgy látszik önkényesen megfeledkezett a Téli hadjáratról és az 1849-es év eseményeiről, amik egyértelműen a márciusi forradalom eredményei.

Orbán azt sem emlegette beszédében, hogy az 1848-49-es forradalmat a magyarok nem az osztrákokkal szemben veszítették el, hanem az orosz birodalom seregei verték le.

Putyin barátjaként ezt nem is nagyon tehetné meg. Helyette a nyugatot szidta, az úgysem üt vissza.

„A márciusi ifjak szülei tudták, hogy haza csak addig van, amíg van, aki szeresse. Tudták, hogy a magyar haza örökös fenyegetettség árnyékában él” – igyekezett később jól csatornázható félelemet kelteni a miniszterelnök a hallgatók szívében.

Ezután megmondta, hogy mit gondolnak a „nyugati világ” (Ezek szerint mi a keleti világ vagyunk? – a szerk.) emberei: „A nyugati világban ma emberek milliói gondolják azt, és élnek úgy, mint aki a semmiből jön, és a semmibe megy. Ezért nincsenek, és meggyőződésük szerint nem is kell tekintettel lenniük semmire és senkire.”

Háborúkat robbantanak ki, világokat rombolnak le, országhatárokat rajzolnak át, és sáska módjára legelnek le mindent”

– mondta a miniszterelnök, és ismét nem Putyinra és a kommunista Kínára célzott.

Aztán elmondta, hogy szerinte 15 millió magyarnak mit jelent a szabadság: „Nálunk a szabadság nem öröm vagy szenvedés, a magyar nem tartja magát szabadnak, csak mert nem éhes, vagy mert nem gyötri lelki nyavalya, bennünket nem tesz szabaddá, ha mindenki azt csinál, amihez kedve van, ez nekünk kevés.” És ha éhes a magyar? És ha lelki nyavalya gyötri?

Nem spórolt a verbális munícióval a kampányüzemmódba kapcsolt miniszterelnök.

És ekkor jött a mondat, amely majd enni ad az éhezőknek, fizetésemelést ad a tanároknak, megmenti a magyar gazdákat a csődtől, felújítja a kórházakat, lecsökkenti a várólistákat, megemeli a fizetéseket, nem csak megállítja, de visszafordítja az inflációt, és begyógyítja a pedofilok áldozatainak lelki sebeit:

De mi tudjuk, hogy a létezés magyar minősége az emberi élet különleges, semmihez nem fogható magasrendű formája. A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk.

Ennél jobb akkor már nem is történhet? Pedig jó volna!

Orbán ezután megint demagóg stílusban mocskolta a „nyugati világot”. Többek között azzal állt elő, hogy a nyugati ember, amikor követ tör kalapáccsal, akkor csak a kényszerű munkáját végzi, de ha a magyar csinálja ugyanezt, akkor „katedrálist épít”. Jó lenne, ha elmondaná ezt a sokszor a minimálbérnél is kevesebbért tizenkétórázó magyaroknak is…

Az európai, benne a magyar baloldal ma követ tör. Ez az ő életük. Múltól és jövőtől megfosztott, önmagáért való robot. Mi katedrálist építünk. Ez a mi életünk

– ütötte tovább a követ Orbán. Ezután rátért az ünnepi beszéd azon részére, ami már teljes egészében az EP-kampányról szólt.

Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat. Éppúgy, mint Petőfiék idejében.

Petőfiék mondjuk Bécstől féltették, de ha úgy vesszük, az is nyugat.

Orbán ezután a nyugattal és „Brüsszellel” kapcsolatos csúsztatásokba kezdett:

Be akarnak bennünket préselni egy háborúba, migránsokat akarnak a nyakunkba sózni, és át akarják nevelni a gyerekeinket.

Itt megint nem ejtett szót róla, hogy éppen az ő szövetségese, Vlagyimir Putyin indított háborút Európán belül, illetve a Fidesz az, amely ázsiai vendégmunkások százezreit akarja Magyarországra telepíteni. A gyermekekkel kapcsolatban itt tennénk hozzá, hogy a Fidesz köztársasági elnöke és a Fidesz-kormány miniszter, valamint egy fideszes püspök volt az, akik kegyelmet adtak egy pedofil bűnöző cinkosának.

Újabb blődséggel fejelte meg az eddigieket:

Brüsszel nem az első birodalom, amelyik szemet vetett Magyarországra.

„Mi vagyunk a homok a gépezetben. A bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is.” Kik, a magyarok? Inkább a Fidesz!

…nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt. … Most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban. …Itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék

– keltette tovább a hangulatot Orbán.

Még néhány gyöngyszem a beszédből:

„Nem vagyunk egyedül. A lengyeleket ugyan elsodorta a Soros-féle baloldal szökőárja, de a szlovákok lábra kaptak, a csehek ébredeznek, az osztrákok készülődnek, az olaszok lassan irányba állnak, a hollandok már talpon, és fellázadtak az amerikaiak is…”

„Megnyithatjuk a nyugati nemzetek új nagy korszakát, amelyben mindenki megtalálhatja a maga számítását. … kivéve, azokat, akik kiírták magukat a történelemből, akik megszegték a nemzet szolgálatára tett esküjüket, akik hitszegő módon hátba támadták a hazájukat, akik aknamunkát folytatnak Brüsszelben, hogy elvegyék a tanárok és az óvónők pénzét, akik kinyitnák a kapukat a migránsok előtt, akik harminc brüsszeli ezüstért eszement genderaktivisták kezére adnák a gyermekeinket, akik eladták magukat, és megvették őket kilóra, hogy hatalomra kerüljenek, akik rosszabbak, mint a labancok és a muszkavezetők voltak. ”

Hát köszönjük szépen elég volt!

(Címlapkép: Orbán Viktor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott pártállami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. MTI/Máthé Zoltán)