Orbán szerint Magyarországon a migránsok száma zéró - kár, hogy ez egy hatalmas hazugság

Orbán szerint Magyarországon a migránsok száma zéró - kár, hogy ez egy hatalmas hazugság

Miniszterelnökként tudhatná, hogy a kormánya már több mint 120 ezer vendégmunkást beengedett hazánkba. Ezt saját államtitkára, sőt még az államilag kézivezérelt KSH is bevallotta nemrég.

Az Orbán Viktor részvételével Brüsszelben tartott konferencia főleg arról vált hírhedté, hogy a helyi polgármester rendőröket küldött a fideszes miniszterelnökre és elvbarátaira, de a Népszava felfigyelt egy bődületes nagy csúsztatásra, amit maga Orbán követett el.

Így igaz. Magyarországon a migránsok száma zéró

jelentette ki a miniszterelnök, majd hozzátette: „Az ok egyszerű: van egy rendszerünk. Van egy határunk. Ha ezt illegálisan léped át, az bűncselekmény”.

Azt elfelejtette megemlíteni, hogy nagy számban jutnak át bevándorlók a határon, és azokat az embercsempészeket is, akiket elfogtak a hatóságok, a Fidesz-kormány kiengedte a börtönből.

Arról nem is beszélve, hogy Czomba Sándor fideszes államtitkár bevallotta:

Már 120 000 migránsmunkás van az Magyarországon.

Később azt is hozzátette, hogy szerinte szükség lesz még több harmadik országból származó munkavállaló behozatalára.

A KSH ugyan egy állami szerv, de annyit azért ők is beismerték, hogy hazánkban drasztikusan megszaporodott a vendégmunkások száma, filippínók, vietnámiak és kirgizek tömegei jönnek ide dolgozni.

Később a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat számaiból kiderült: sokkal rosszabb a helyzet, mint azt a KSH adatai mutatták. Tavaly 47 163 munkavállalási engedélyt adtak ki Európán kívülről érkezett vendégmunkásoknak. 2023 végén Magyarországon 16 964 vietnámi, 11 210 Fülöp-szigeteki tartózkodott, összesen pedig 87 661 munkavállalási engedély volt harmadik világbeli vendégmunkásoknak.

Szóval ennyit arról, hogy az elvtársai előtt büszkélkedő Orbán szerint "zéró" a migránsok száma Magyarországon.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök érkezése Brüsszelben a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján, 2024. április 17-én. MTI/Fischer Zoltán)