Sas Zoltán személyesen is megtapasztalta azt, amit a titkosszolgálatok a migrációs válságról írnak

Sas Zoltán személyesen is megtapasztalta azt, amit a titkosszolgálatok a migrációs válságról írnak

A Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke elérte, hogy nyilvánosságra hozzák a migráció és a terrorizmus összefüggéseit tárgyaló titkosszolgálati anyagokat. Terror, tálibok, embercsempész bandák, erőszakos támadások.

Mostantól bárki megismerheti annak a titkosszolgálati beszámolónak egyes részeit, amelyik az illegális migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szól – írta Sas Zoltán, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője, aki az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökeként kérte a jelentések nyilvánosságra hozatalát.

A szolgálatok folyamatosan tesznek jelentéseket a bizottság számára. A dokumentumokban szereplő megállapítások és következtetések a hírszerzők által begyűjtött adatokon alapulnak – hangsúlyozta a jobbikos politikus.

A magyar titkosszolgálatok nagyon komoly szakmai munkát végeznek egy olyan világban, ahol a nemzetközi terrorizmus, a háborúk és egyéb akadályok nehezítik a tevékenységüket. Ezúton is köszönet és elismerés a munkájukért!

A jelentés titkosításának a feloldását Sas Zoltán az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökeként a testület döntése alapján kérte, de egyes elemeit személyesen is megtapasztalta, amikor képviselőtársaival a szerb-magyar határszakaszon kialakult helyzetről tájékozódtak Röszkén, Ásotthalmon és Mórahalmon.

A dokumentum a Nemzetbiztonsági Bizottság hivatalos honlapján olvasható. Alább fontosabb pontjait szemléztük.

⚫ Magyarország illegális migrációval szembeni védelmét a kerítés, a határvédelmet ellátó állomány és a jogszabályi környezet adja.

⚫ A migrációs nyomás erősödését tükrözi a Magyarország területén belül elfogott migránsok és embercsempészek számának növekedése.

⚫ A migráció mértékének növekedésével emelkedik a terrorveszély is, ami összefüggésben van az izraeli-palesztin konfliktussal is.

⚫ A Hamász terrorcselekények elkövetésére felszólító nyilatkozatához az ISIS (Iszlám Állam) és az Al-Kaida is csatlakozott. Egyre nő a feszültség, Európán belüli terrortámadások előkészítésére utaló jelek tapasztalhatók.

⚫ A Szerbiában tevékenykedő afganisztáni embercsempész bandák között fokozódik a konkurenciaharc, ami egyre többször erőszakos összecsapásokba torkollik.

⚫ A tálib titkosszolgálat közvetlen irányítása alá vette a Vajdaság területén működő afgán embercsempészbandák tevékenységét.

(Címlapkép: Sas Zoltán/facebook)