A Jobbik törvényben tiltaná az ázsiai és afrikai vendégmunkások hazánkba történő betelepítését

A Jobbik törvényben tiltaná az ázsiai és afrikai vendégmunkások hazánkba történő betelepítését

A konzervatív ellenzéki párt szerint Magyarországnak egyáltalán nincs szüksége olyan befektetőkre, olyan multi cégekre, amelyeknek nyilvánvaló célja, hogy ezrével, tízezrével hozzanak be harmadik világbeli migránsmunkásokat.

A Jobbik-Konzervatívok Budapest, Debrecen és Nyíregyháza után Miskolcra is elvitte az „Igazság Falát”. Az ezen a néven futó vándorkiállítás lényege, hogy az ellenzéki párt tucatnyi magyar város lakóinak mutatja be szemléletesen, hogy szerintük mi a probléma Orbán Viktor és a Fidesz tervével.

„Az Orbán-terv során félmillió migránsmunkással árasztanák el hazánkat”

Az úgynevezett „Orbán-terv” lényege, hogy a Magyarországra települő távol-keleti, jellemzően kínai vagy dél-koreai multinacionális cégek számára NER-közeli cégek Ázsiából hoznának be 500 ezer, azaz félmillió vendégmunkást.

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési frakcióvezetője ezzel kapcsolatban Miskolcon elmondta, hogy ezek az Orbán-kormány által meghívott, olcsó, ázsiai migránsmunkások azzal a céllal érkeznek hazánkba, hogy elvegyék a magyar emberek munkáját, hogy alacsonyan tartsák a béreket, és ha itt maradnak, akkor hosszú távon megbontják hazánk kulturális egységét. Ez egy veszélyes terv – hangsúlyozta az ellenzéki politikus, majd hozzátette: „Orbánék ugyan elálltak az eredetileg tervezett, a migránsmunkások behozatalát megkönnyítő törvényüktől, és most már szigorítást szeretnének, de a veszély ettől még nem múlt el.”

Magyarországon folytatódnak a betelepítések, az olcsó munkaerőre építő cégek ezresével, tízezresével hozzák be az olcsó, ázsiai munkavállalókat.

A jobbikos frakcióvezető felhívta a figyelmet, hogy pártja online népszavazást kezdeményez, amiben a magyar emberek kifejthetik a véleményüket a kormány tervéről. Szerinte ez egy hatékony eszköz lehet a Magyarországra veszélyes folyamatok megállításában. A Jobbik-Konzervatívok népszavazása a STOPmigránsmunkások.hu oldalon érhető el: itt mindenki elmondhatja, hogy szerinte szükség van-e arra, hogy törvény tiltsa az ázsiai és afrikai migránsmunkások betelepítését hazánkba. A Jobbik-Konzervatívok egyértelmű álláspontja az, hogy szükség van ilyen törvényre, ezért minden eszközzel szembemegy a kormánnyal ez ügyben.

A dolog másik oldala az, hogy a magyar embereknek tisztességes bért kell fizetni, mert csak így lehet helyben tartani a munkaerőt

– mutatott rá Lukács László, majd átadta a szót Szarka Dénesnek, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselőjének.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei jobbikos politikus kiemelte, hogy Miskolcon is jellemző az a sajnálatos tendencia, hogy évről évre csökken a lakosság létszáma. A halálozás nagyobb, mint a születések száma, ezen kívül a jobb életkörülmények végett sokan elhagyják a környéket. Erre a kormány megoldása az, hogy idegen vendégmunkásokat telepít a magyarok helyére. Ez a Jobbik-Konzervatívok számára elfogadhatatlan. Szerintük a gyarapodás csakis a magyar emberek érdekének figyelembe vételével történhet meg.

Miskolcon a városvezetés partnere mindazon befektetőknek, akik munkahelyeket hoznak a városba, de szigorú szempontrendszer szerint mérlegelünk

– mondta el Szarka Dénes. Hangsúlyozta: fontos, hogy értékteremtő iparágak, környezetbarát és biztonságos üzemek jöjjenek Miskolcra.

A Jobbik helyi frakciója javasolni fogja, hogy fűzzék hozzá a befektetésekre vonatkozó előterjesztés feltételrendszerhez azt, hogy az oda települő cégek jellemzően helyi, magyar munkaerőt kelljen, hogy alkalmazzanak.

Olyan üzemekre nincs szükség, akik ezrével, tízezrével akarnak behozni eltérő kultúrából származó vendégmunkásokat.

Szarka Dénes hozzátette: Nem bízunk benne, hogy a kormány kontrollálni tudja egy ekkora embertömeg szabályszerű munkavégzését, amikor az állam még a saját feladatait sem tudja elvégezni. Példaként a postabezárásokat, vasútvonal bezárásokat, illetve az oktatás- és egészségügy siralmas helyzetét hozta fel. A jobbikos politikus nem hisz benne, hogy a kormány ígérete szerint ezek a vendégmunkások két-három év után visszatérnének hazájukba.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)