Jobbik Orbánnak: Felszólítja-e lemondásra Pócs Jánost?

Jobbik Orbánnak: Felszólítja-e lemondásra Pócs Jánost?

A párt azon akadt ki, hogy a fideszes parlamenti képviselő a gyermekbántalmazó A. Tibort mentegette, méghozzá vállalhatatlan módon. Vajon lemondatja-e Orbán Viktor a politikust? Az ő térfelén pattog most a labda.

Pártállástól függetlenül minden jóérzésű, magyar ember egyetért a következővel, a Jobbik közössége pedig követeli: egy olyan választott képviselőnek, aki a gyermekbántalmazót védi a gyermekkel szemben, nincs helye az országgyűlésben! - húzta alá hétfői Facebook-bejegyzésében a jobboldali ellenzéki párt.

A fideszes Pócs Jánosnak le kell mondania képviselői mandátumáról!

- hangsúlyozta a Jobbik, majd egyenesen a miniszterelnöknek címezték súlyos kérdéseiket.

"Orbán Viktor pedig válaszoljon arra, hogy:

👉Ő és a családbarát kormány egyetért-e Pócs János országgyűlési képviselő kijelentésével?

👉Amennyiben nem, szerinte Pócs János a továbbiakban méltó-e az országgyűlési képviselői mandátumra egy ilyen kijelentés után?

👉Felszólítja-e lemondásra Pócs Jánost?

👉Lesz-e bármilyen következménye annak, hogy országgyűlési képviselőjük egy gyermekbántalmazót mentegetett és az áldozat helyett vele érzett együtt?"

- sorolták a posztban, egyértelműen a szolnoki kalandparkban gyerekrugdosást elkövető, jászberényi karateedzőre célozva, aki életműdíjat is átvehetett az államfőtől.

Most tehát a miniszterelnök térfelén pattog a labda, hogy megfosztja-e mandátumától a jászsági kormánypárti politikust.

Igaz, Pócs már megpróbált kifarolni az erőszakos edző mögül, bár korábban még bőszen mentegette komáját, A. Tibort, aki egykor a Fidesznek is kampányolt.

Az ellenzéki vezetésű Jászberény polgármestere és önkormányzata kellő választ adott, rövid úton megvonta a város által korábban neki adott kitüntetését. Azóta már gyanúsítottként hallgatták ki A. Tibort.

(Címlapkép: Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a jászkiséri kibővített és felújított városi bölcsőde ünnepélyes átadóján 2024. május 31-én. MTI/Kovács Tamás)