Gyanúsítottként hallgatták ki a kisfiút felrúgó A. Tibort

Gyanúsítottként hallgatták ki a kisfiút felrúgó A. Tibort

A fideszes kapcsolatokban bővelkedő karateedző, miután hazatért családi nyaralásából, ígéretéhez híven vállalta a felelősséget, és elment a rendőrségi kihallgatásra. Kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják.

.Kiskorú veszélyeztetése gyanújával hétfőn kihallgatta a rendőrség a szolnoki karateedzőt, akiről videófelvétel is bizonyítja, hogy a szolnoki kalandparkban bántalmazott egy kisgyereket – számolt be a Magyar Nemzet. A férfi sokáig külföldön nyaralt a családjával, ám a rendőrség hétfőn meggyanúsította – tették hozzá.

Immár gyanúsított a korábban állami díjjal kitüntetett egykori karatemester.

Ugyan A. Tibor több szálon kapcsolódik a Fideszhez, de miután Orbán Viktor is elhatárolódott tőle, a kormánylap sem kímélte: „felháborító dolog történt a szolnoki kalandparkban. Egy karateedző, a Yakuzák SE vezetője és edzője, úgy kirúgta egy kisfiú lábát, hogy a gyermek a fejére zuhant”. A történtek után a kalandpark üzemeltetője írásban feljelentést tett a rendőrségen.

A bántalmazásról készült nemrég nyilvánosságra hozott újabb videón az is látszik, hogy az elkövető a felrúgást követően a karjánál fogva felrángatja a földről a síró kisfiút, utána pedig többször is arcon önti hideg vízzel.

A botrány hatására pillanatok alatt elpárologtak A. Tibor fideszes haverjai. Pócs János először ugyan „gyenge pillanatnak” nevezte a gyermekbántalmazást, de később ő is kihátrált egykori barátja mögül, pedig tavasszal még a Fidesznek kampányolt.

Ha igazak az áldozatok beszámolói, a karateedző sok éve terrorizálhatta környezetét.

A. Tibor egyébként több más tanítványát is bántalmazta, összejött több tizenéves tanítványával, akik közül egyikük nyilvánosságra hozta, hogy a karateedző 17 évvel ezelőtt megerőszakolta, illetve egyik barátnője beszámolt róla. hogy A. Tibor többször megverte.