Gyöngyösi Márton: Orbán az emberektől beszedett hadikölcsönből finanszírozná a politikai háborúját

Gyöngyösi Márton: Orbán az emberektől beszedett hadikölcsönből finanszírozná a politikai háborúját

A Jobbik-Konzervatívok szerint a Fidesz-kormány az összeomlás felé menetel, ezért sehol sem bíznak bennük. Mivel nem számíthatnak EU-s forrásokra, így az emberektől kisarcolt pénzből akarják fenntartani az Orbán-rendszert – fejtette ki.

Orbán Viktor addig háborúzott az Európai Unióval, hogy elfogyott a pénze – mondta facebook videójában Gyöngyösi Márton. Most pedig a magyar emberektől akar hadikölcsönt kérni. Sőt, nem csak kérni akar, de kényszeríteni is akarja őket, hogy finanszírozzák az ő politikai harcát – tette hozzá a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

Orbán Viktor az ő "csavaros észjárásával" oda jutott, hogy mára Európa-szerte megvetik őt és kormányát, amelynek neve mostanra nem csak a korrupcióval fonódott össze, de az Európa-ellenes, oroszpárti politikával is – fejtette ki az ellenzéki politikus.

A nagy manőverezés, a kokik és sallerek, meg a mindenféle hadműveletek oda vezettek, hogy Európában egyedüliként Magyarország nem kap több uniós forrást.

Egy darabig a Fidesz búsképű lovagja, Navracsics Tibor még ígérgette, hogy jön majd a pénz – mondta Gyöngyösi Márton, aki EP-képviselőként közelről ismeri Navracsics tevékenységét –, ám az elmúlt évben Orbán nyíltan Moszkva pártját kezdte fogni, és ezzel végleg eljátszotta az esélyt, hogy ez a kormány valaha is uniós forrásokat kapjon.

Gyöngyösi szerint Orbánék válságközeli állapotba sodorták hazánkat:

Mostanra pedig a helyzet kritikussá vált. Ezért Orbánék úgy döntöttek, hogy ideje a magyar középosztály vagyonát megcsapolni, ha akarják, ha nem.

A megtakarítások adóját radikálisan megemeleték azzal, hogy a 15 százaléknyi SZJA mellet mostantól 13 százalék szochót is kell majd fizetni – magyarázta. Ezzel rögtön lehetősége lesz a kormánynak arra, hogy a becsületesen dolgozó, pénzét okosan használó, takarékoskodó és öngondoskodó középosztálytól egy kis pénzt átcsoportosíthasson a saját szavazótábora dologtalan, segélyekért a markát tartó rétegéhez – fejtette ki a jobboldali politikus.

Gyöngyösi szerint a Fidesznek az adóemeléssel az is a célja, hogy az emberekre rálőcsölje az állampapírt. Orbán el is mondta: ilyen nehéz időkben jó, ha az emberek a megtakarításukat kincstárjegyben és állampapírban tartják – utalt a miniszterelnök rádióbeszédére.

Na de kinek jó ez? Hát a Fidesz-kormánynak! Mostanra ugyanis Magyarország megítélése annyira rossz, hogy a kutya nem akar nekik a piacról hitelezni, és senkit sem érdekelnek az állampapírjaik.

Maradnak a magyar állampapírok: a takarékos polgárok pénzén akarja valahogy kihúzni a kormány. Orbán pedig nem csinál ebből titkot. Hadikölcsön jegyzését várja az emberektől, hogy a saját megtakarításaikból mentsék meg őt, és rendszerét – fejtette ki az ellenzéki párt elnöke.

A történelemből mindenki megtanulta, mi történt akkor, amikor a nagy világháborúk idején a magyar állam azt várta, hogy majd a lakosság finanszírozza az elhibázott politika árát: aki betette a pénzét, elbukta örökre.

Gyöngyösi Márton azt javasolja, hogy legyünk ma okosabbak, mint elődeink, akik hittek az akkori kormányoknak.

Orbán állampapírjai senkinek sem kellenek a világon. A Fidesz iránt sehol sincs bizalom. Az összeomlás felé menetelnek, és semmi garancia nincs rá, hogy néhány év múlva képesek lesznek bármit is visszafizetni, hiszen ha volna, akkor nem a magyar emberek megtakarításaira lennének rászorulva – mutatott rá a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

Persze, lehet, hogy ezúttal csoda történik, és másképpen lesz, mint nagyszüleink idején. Ám én erre a saját megtakarításaimat nem szívesen tenném fel... nem javaslom másnak sem.

(Címlapkép: Wikipedia)