Jobbik: Magyar adóforintokból ne építsenek munkásszállókat az ázsiai migránsmunkásoknak

Jobbik: Magyar adóforintokból ne építsenek munkásszállókat az ázsiai migránsmunkásoknak

A magyar kormány milliárdokból építtet migránsmunkásszállókat a harmadik világból behozott vendégmunkásoknak, a magyar fiatalok pedig nem kapnak semmit. A vendégmunkások lakhatását fizetik a távol-keleti multik, a magyarok fele fizetése pedig elmegy az lakbérre és a rezsire - mutatott rá Z. Kárpát Dániel.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke és a Jobbik IT aktivistái rögtönzött demonstrációt tartottak egy kőbányai munkásszálló előtt, ahol kizárólag távol-keleti vendégmunkások laknak. Az ellenzéki politikus a helyszínen sajtótájékoztatót is tartott, kijelentve:

Állami forrásokból építenek szállókat az vendégmunkásoknak, miközben az ő lakhatásukat fizetik a távol-keleti multik.

Az Orbán-kormány 24 milliárd forintot költött az adófizetők pénzéből több mint 60 munkásszállóra, amiket eredetileg magyar munkavállalóknak kezdtek el építeni, de aztán egyre növekvő arányban harmadik világbeli vendégmunkások, ázsiai migránsmunkások foglalják el azokat a helyeket, ahol magyarok is lakhatnának – számolt be a lesújtó helyzetről az ellenzéki képviselő.

Z. Kárpát Dániel szerint különösen irritáló az a helyzet, mivel miközben ezek a nagyfoglalkoztató, távol-keleti multik nem csak fizetést adnak a vendégmunkásoknak, de állják a szállásukat és az étkeztetésüket is, addig a magyar dolgozók kapnak egy általában elég alacsony bért, és ebből kell megoldaniuk a lakhatásukat és az egész havi étkezésüket. Hozzátette: nagyon sok magyar embernek a fele fizetése rámegy a lakhatási költségekre. Rögzítette:

A migránsmunkásszálló-építési programot ebben a formában le kell állítani! És abból a pénzből, amiből a harmadik világ munkásainak a lakhatását támogatták, Magyarország kormánya építsen a magyar munkavállalók, a magyar fiatalok számára bérlakásokat!

A Jobbik-Konzervatívok alelnöke azt javasolja, hogy csatornázzák át ezeket a milliárdos összegeket egy olyan programba, ami magyarokat segíti hozzá ahhoz, hogy a saját hazájukban, a szülőföldjükön boldogulhassanak.

"A kínaiak már a spájzban vannak", "Elveszik a munkát", "Nekem ki fizeti ki a lakhatást?", "Nem leszünk kommunista rabállam!" – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel tüntettek a jobbikosok.

Szerinte nagyon visszás, hogy a külföldről behozott munkavállalóknak jár a lakhatás és az élelmezés, a magyarok viszont az alacsony fizetésükből kénytelenek ezt megoldani. Ezt az igazságtalanságot, egyensúlytalanságot önmagában is sem szabadna fenntartani, de az, hogy az Orbán-kormány a magyar emberek befizetett adójából támogatja ezt az igazságtalan rendszert, végképp elfogadhatlatlan – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel. Jelezte:

Arra szólítjuk fel a kormányt, hogy szüntesse meg a migránsmunkások számára fenntartott munkásszállók támogatását! Ha munkásszállókat építenek, azok legyenek a magyar munkavállalók érdekében.

A Jobbik-Konzervatívok a magyar emberek érdekeit szolgálja, és a magyar adófizetők pénzéből a magyar munkavállalók lakáshoz jutását szorgalmazza! Ennek óriási tartópillére lehet egy olyan bérlakásprogram, amely segíti a magyar fiatalok szülőföldön való boldogulását, és a magyar munkavállalók lakáshoz jutását - mutatott rá az ellenzéki politikus.

A konzervatív, ellenzéki párt ezt célzó javaslata a parlament asztalán van. Céljuk, hogy most és mindenkor a magyar munkavállaló legyen az első a saját hazájában, mert a szülőföldön való boldogulás lehetősége minden magyar embert megillet.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)